Vesti

2. mesto za dečake 2004. godište na turniru “Lavovi” Handball Challenge

Posle turnira u Smederevu, dečaci 2004. godište učestvovali su na turniru “Lavovi” Handball Challenge.  Na trećem međunarodnom turniru koji je ranije do prošle godine nosio naziv Belgrade Handball Challenge, učestvovalo je preko 50 ekipa iz 5 različitih država u 3 uzrasne kategorije dečaka i devojčica rođenih 2002., 2004. i 2006. godine. 

Za 2004. godište Sinđelić je izgubio finalnu utakmicu i osvojio 2. mesto. Dok su dečaci 2006. godište osvojili 13. mesto

2004. godište

Prvog dana turnira u grupi B Sinđelić je igrao protiv Slovana. Slovenci su jednom rutinskom igrom savladani, što govori i rezultat od 13:21. U drugoj utakmici u grupi protivnik je bio Partizan. Crno bele su Orlići savladali još ubedljivije rezultatom 26:15 i tako pokazali da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Partizana. 

Posle osvojenog prvog mesta u grupi B, Sinđelić je igrao 1/4 finale sa Juniorom. Junior se pokazao kao neugodna ekipa, koja je pravila mnogo problema Orlićima. Uz sreću i veću dozu koncentracije na kraju utakmcie golom u polslednjoj sekundi Sinđelić se plasirao u 1/2 finale. 

Po mnogim rukometnim stručnjacima, protivnik Metaloplastika je važila za favorita na turniru. Uz neosoporan kvalitet i potencijal koji poseduju, Sinđelić nije mario za komentarima. U jednoj odličnoj utakmici, Sinđelić je uspeo da na senzacionalan način preokrene rezultat protiv Šapčana i tako zakaže finale sa Rakovicom. 

U samom finalu protiv prijateljskog kluba Rakovice, Sinđelić je u neizvesnoj završnici izgubio golom razlike. 

Individualna priznanja nikako nisu mogla proći bez igraća Sinđelića. Za MVP turnira proglašen je Mladenović Janko, dok je za Lalić Matej proglašen za jednog od 6 najperspektivnijih igrača na turniru. 

Mladenović Janko

Lalić Matej

2006. godište

Zbog nedovoljnog broja dece kod Sinđelića i Lavova, za ovaj turnir su ove dve ekipe formirale jednu ekipu. Rezultat je bio totalno u drugom planu, deca su dobila na iskustvu i stekla nova prijateljstva. Za ekipu u kojoj je većina igrača početnici, Sinđelić je ostvario dobre rezultate. Na kraju ekipa 2006. zauzela je 13. mesto na turniru. 

Povezane vesti