O klubu

 

Rukometni klub Sinđelić iz Beograda osnovala je grupa mladića, dobrih drugova, koji su živeli u okolini škole “Vojislav Ilić”, davne 1956. godine u periodu kada je rukomet pravio prve korake razvoja, što ga svrstava u grupu najstarijih klubova na našem podneblju. Budući da je osnovan sa velikim entuzijazmom, ali bez postojanja najosnovnijih sportskih, finansijskih i drugih neophodnih uslova, klub je prve utakmice igrao na okolnim livadama, na improvizovanom igralištu…

Uporedno sa razvojem rukometnog sporta razvijao se i organizovao RK Sinđelić, uvek nošen velikom ljubavlju prema rukometnom sportu.

Izgrađen je najpre rukometni teren, pokriven šljakom, neposredno uz školu “Vojislav Ilić”, da bi kasnije teren bio prekriven asfaltom, izgrađen u okviru stadiona u ulici Vojislava Ilića, br. 86.

U toku 2002. godine, ovaj teren je dobio najsavremeniju podlogu za igranje rukometa, a istovremeno je pokriven balonom. Izgrađeni su i svi neophodni prateći objekti za treninge i odigravanje utakmica, kao što su klubske prostorije, svlačionice, kupatila i fitnes centar.

Izgradnjom ovih objekata klub je dobio veoma dobre uslove, ne samo za treninge i takmičenja seniorske ekipe, već i za dalji razvoj škole rukometa, kojoj se u ovom klubu od uvek poklanjala velika pažnja.